ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ Mini tree diagram

ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ

1811 -

Γεγονότα κατά χρονολογική σειρά

1811

Γέννηση: ΚΩΝΑΚΙΑ

Παρατηρήσεις

 

Θάνατος ,τόπος: ΙΑΠΩΝΙΑ

 

- Συνελήφθη από πειρατές σε ηλικία 14 ετώνκαι κατέληξε στην Ιαπωνία (1825) με το επώνυμο Κατσούρης. Απόγονός του  έγινε Πρωθυπουργός στην Ιαπωνία.

Σημειώσεις

  • Γύρω στο 1845 σε ηλικία δέκα πέντε ετών πήγε από τα Κονάκια στη Δυτική Μάνη για να επισκεφτεί τους εκεί συγγενείς της οικογένειάς του, όπως και τον παππού του από τη μητέρα του. Επειδή του δόθηκε εκεί η ευκαιρία να μπαρκάρει για την Κρήτη και να εξοικονομήσει κάτι περισσότερο απ' ότι είχε στην άγονη πατρίδα του, αλλά και λόγω του ότι είχε και τον πειρατικό χαρακτήρα του Μανιάτη, ναυτολογήθηκε σε ένα πλοίο συγγενή του. Στο ταξίδι όμως από τη Μάνη προς την Κρήτη, το πλοίο κατέλαβαν πειρατές, οι οποίοι την εποχή εκείνη λυμαίνονταν τη Μεσόγειο, και πιάστηκε αιχμάλωτος. Μετά από πολλές περιπέτειες, οι οποίες δεν τον επηρέασαν, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, του ψυχικού του σθένους, της σωματικής του διάπλασης, του ατρόμητου θάρρους του και της μανιάτικης αγωγής του, αυτός κατέληξε στην Ιαπωνία. Εκεί άλλαξε το επώνυμό του σε Κατσούρης. Απόγονός του κατέλαβε το Πρωθυπουργικό αξίωμα της χώρας αυτής. Δεν αποκλείεται δε να είναι αυτός ο πρώτος που εισήγαγε σαν ανώτατο πολεμικό παράσημο στον Ιαπωνικό Στρατό το λεγόμενο «Σπαρτιατικό παράσημο».
    Το 1910 (ή 1911) όταν τα ελληνικά χωρικά ύδατα επισκέφτηκε μοίρα του Ιαπωνικού Στόλου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εμπρός» της Αθήνας αγγελία της Ιαπωνικής πρεσβείας όπου, κατά παράκληση του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ο Ναύαρχος του Στόλου καλούσε όποιον γνώριζε κάτι για την οικογένεια «Κατσούρα» και η οποία κατοικούσε στους πρόποδες του Ταϋγέτου να απαντήσει στην αγγελία. Απάντησε ο Ιωάννης Βασιλείου Πατσουράκος, αλλά ανταπάντηση δεν δόθηκε.

Page created using GEDmill 1.11.0