ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ .... ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ Mini tree diagram

ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ

επίσης γνωστός/η ως: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ;

1800 - 1890

Γεγονότα κατά χρονολογική σειρά

1800

Γέννηση: ΝΟΜΙΑ

1830

Παντρεύτηκε τον/την: ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ,τόπος: ΚΩΝΑΚΙΑ

1840

Γέννηση υιού: ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ,τόπος: ΠΥΛΟΣ

1845

Γέννηση θυγατέρας: .... ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ ,τόπος: ΠΥΛΟΣ

1850

Γέννηση υιού: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ ,τόπος: ΠΥΛΟΣ

1890

Θάνατος ,τόπος: ΠΥΛΟΣ

Παρατηρήσεις

 

- Πήγε στην Πύλο το 1840 και παρέμεινε.

 

Remarks 1 ,τόπος: Έλαβε χάλκινο αριστείο ως Πατσουράκος-Πατζουράκος Μ. Δημήτριος, από Κονάκια Μαλευρίου, κάτοικος Πύλου

Σημειώσεις

  • Αυτός καταγόταν από τη Νόμια και εγκαταστάθηκε στα Κονάκια το 1830, μια και η σύζυγός του καταγόταν από εκεί και είχε κτηματική περιουσία, κοντά στην Ιερή Μονή του Αγίου Γεωργίου.
    Ο Γιώργης λοιπόν αυτός μία μέρα, γύρω στο 1840, ενώ καλλιεργούσε τα κτήματά του με τη γυναίκα του, είχαν αφήσει το αρσενικό βρέφος τους μέσα σε «νιάκα» πάνω σ’ ένα δέντρο. Σε μια ανάπαυλα, λοιπόν, της δουλειάς κοιτάζοντας προς το βρέφος είδαν με τρόμο ένα φίδι να γλύφει με τη γλώσσα του τα χείλη του μωρού τους, καθώς αυτά είχαν ακόμα το γάλα του θηλασμού και στα φίδια αρέσει αυτό. Τρομοκρατήθηκαν τόσο ώστε με δέος και πραγματική ψυχική πίστη παρακάλεσαν τον Άη Γιώργη: «να φύγει το φίδι από το παιδί και να φύγουν και αυτοί από τα Κωνάκια, αφήνοντας όλη την περιουσία τους στην εξουσία του Μοναστηριού».
    Ω! του θαύματος! Η παράκληση εισακούστηκε! Το ερπετό έφυγε αμέσως από το βρέφος και ο Γιώργης με τη γυναίκα του και το αγόρι τους, κρατώντας την υπόσχεσή τους προς τον προστάτη τους Άη-Γιώργη, δώρισαν τα κτήματά τους στη Μονή και πήγαν στην Πύλο.
    Αυτός εκδικούμενος, διανοητικά όμως, τον παραλίγο εισβολέα της πατρίδας του Ιμπραήμ, κατέλαβε μεγάλο κτήμα στην περιοχή αυτή και στο οποίο είχε άλλοτε στρατοπεδεύσει και ονομαζόταν από τους ντόπιους «Μπραΐμη».
    Από αυτόν τον Γιώργη Πατσούρο έλκουν την καταγωγή τους οι περισσότεροι απόγονοι της γενεάς μας στην Πύλο.

Page created using GEDmill 1.11.0