Μάνη Τα χωριά μας Ιστορία της οικογένειας Οικογενειακό δένδρο Φωτογραφικό αρχείο Ιστορικά - Ανέκδοτα - Διηγήσεις Guest book Επικοινωνία

Καλωσορίσατε!

            Οι ιστοσελίδες που ακολουθούν είναι αφιερωμένες στην ιστορία και τη γενεαλογία της οικογένειάς μας, που περιλαμβάνει μέλη με το επίθετο Πατσουράκος, Πατσούρος, Πατσούρης και Πατσουρέας. Δημιουργήθηκε για να ενώσει και να πληροφορήσει όλα τα μέλη της γενεάς μας απ' όλο τον κόσμο γύρω από τη γενιά των Πατσουριάνων.
            Η δημιουργία αυτού του ιστότοπου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την τεράστια εργασία του πάντα γελαστού και από όλους αγαπητού πατέρα μου Βασιλείου Πατσουράκου, ο οποίος, πρώτος, για περισσότερο από 30 χρόνια συνέλεξε και κατέγραψε ένα τεράστιο όγκο γραπτών και προφορικών πληροφοριών γύρω από την ιστορία, την καταγωγή και τη γενεαλογία της οικογένειας. Δυστυχώς δεν έζησε αρκετά για να δει τους καρπούς αυτής του της προσπάθειας, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα τον ικανοποιούσε. Όσο έζησε κατάφερε να μου μεταδώσει την έννοια του οικογενειακού δεσμού δηλαδή, την αγάπη για τους συγγενείς, όσο "μακρινοί" και αν είναι, τον σεβασμό για την ιστορία της οικογένειάς μας, όπως και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Μάνη. Όλος ο κόπος μου του αφιερώνεται ολόψυχα.
            Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω επίσης σε όλους τους συγγενείς μου οι οποίοι με χαρά μου αφιέρωσαν το χρόνο τους παρέχοντάς μου πληροφορίες για την οικογένειά μας. Η βοήθειά τους ήταν παραπάνω από πολύτιμη.
            Ελπίζω οι ιστοσελίδες αυτές να σας δημιουργήσουν το ενδιαφέρον να εμβαθύνετε πάνω στην κληρονομιά μας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Μάνη, τα χωριά μας και την ιστορία της οικογένειάς μας. Πολλοί από εμάς έχουμε ξεχάσει την, πολύτιμη για την ανθρώπινη ιστορία και γνώση, τέχνη της προφορικής παράδοσης από γενιά σε γενιά. Αυτοί από εμάς που διατηρούμε αυτή την κληρονομιά, ελπίζω να μεταδώσουμε στους απογόνους μας την υπερηφάνεια και τη χαρά της γνώσης της χιλιόχρονης ιστορίας της οικογένειάς μας.
            Ελπίζω επίσης, να σας εμπνεύσω να ψάξετε την πλούσια οικογενειακή μας κληρονομιά. Μιλήστε με τους γεροντότερους, προτού να είναι πολύ αργά, για να πάρετε τις πολύτιμες οικογενειακές τους αναμνήσεις και γνώσεις. Μόλις αυτοί φύγουν από αυτόν τον κόσμο όλα όσα θα είχαν να σας πουν θα χαθούν για πάντα. Ό,τι βρείτε μοιραστείτε το με τους υπόλοιπους από εμάς σε τούτο τον οικογενειακό ιστότοπο. Ας δουλέψουμε συλλογικά για να αφήσουμε μια πολύτιμη κληρονομιά για τις ρίζες μας στις επόμενες γενιές.
            Οι σελίδες που ακολουθούν θα εμπλουτίζονται συνέχεια με νέα στοιχεία μια και η έρευνα δεν σταματάει ποτέ. Οποιοσδήποτε θέλει να προσθέσει πληροφορίες, φωτογραφίες, ιστορίες, διηγήσεις, ή άλλο υλικό, να υποδείξει ή διορθώσει τυχόν λανθασμένα στοιχεία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου με  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ανάργυρος (Άγις) Βασιλείου Πατσουράκος
Μάιος 2009